Pregunta

La població d’àliga daurada a l’Alta Garrotxa és estable?

29 abril 2009 | Biologia, Pregunta

La població d’àliga daurada a l’Alta Garrotxa és estable? Com puc trobar-ne algun niu o almenys poder-la observar?

Pregunta proposada per: Josep Ramoneda. 15 anys (Matadepera)

La població d’àliga daurada a l’Alta Garrotxa és estable? Com puc trobar-ne algun niu o almenys poder-la observar? A quins llocs?

L’àliga daurada és una espècie que a Catalunya té una població d’aproximadament 100 parelles, que en els darrers anys s’ha mostrat força estable o en lleuger augment. Al Pirineu oriental s’estima que actualment hi ha al voltant de 20 parelles, de les quals algunes es poden observar a l’Alta Garrotxa. Alguna parella en concret ha fracassat algun intent de cria i és molt convenient que no es destorbin les zones de cria. Una zona on es pot observar és resseguint el GR-11 per la vall d’Hortmoier fins a Sant Aniol d’Aguja.

 

A la Garrotxa, on puc trobar picot negre?

El picot negre ha augmentat molt la seva població en els darrers anys i actualment la seva expansió fa que es pugui trobar a la major part de boscos madurs i vells de la comarca. En boscos de coníferes i també en fagedes. Als boscos de l’Alta Garrotxa hi és freqüent, però també el podem trobar a la Serra de Malforat sobre la Vall del Bac, o a la Serra del Corb (ben a prop d’Olot). A la part sud de la comarca hi és present als boscos que es troben sota la cinglera del Far.

 

Heu aconseguit fer alguna foto de trencalòs a la Garrotxa?

Nosaltres no ens dediquem a fer fotografia d’espècies protegides ja que es requereix un permís especial per assegurar-se que no causarem cap destorb. Tenim constància que els encarregats de fer el seguiment de trencalòs a la Garrotxa l’han observat en diverses ocasions i tenim l’esperança que en un futur no molt llunyà arribi a criar en aquesta comarca.

Oriol Clarabuch

0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.