Pregunta

Com podem ajudar als ocells a trobar menjar?

01 març 2010 | Biologia, Pregunta

He llegit que podem “adaptar” els balcons de casa amb plantes determinades o posar menjar, per tal d’ajudar a espècies d’ocells amb problemes per trobar-ne…

Pregunta proposada per: Francesc Camprubí

En principi la majoria dels ocells saben on i com tenir accés al menjar i no és necessari posar-ne. De tota manera, l’època més desfavorable és l’hivern perquè el fred limita molt l’activitat i disponibilitat d’aliment, sobretot pels ocells insectívors i moltes d’aquestes espècies mengen també fruits i llavors. Si voleu ajudar als ocells en aquesta època, és recomanable plantar arbusts de jardineria que fructifiquen durant l’hivern. Als grans magatzems de jardineria i centres especialitzats us poden recomanar quines són les espècies més adients. És important també utilitzar plantes de fruits petits que no pas grans, ja que així els poden aprofitar millor. De banda dels fruits, també podeu posar cacauets i llavors com els preparats que venen pels canaris i caderneres. Això pot beneficiar als pardals que actualment estan en regressió a molts països d’Europa. De banda dels pardals, els ocells que millor accepten el menjar són les mallerengues, el pit-roig i la cotxa fumada. Finalment, existeixen algunes plantes ornamentals que floreixen a l’hivern i que són apreciades per mosquiters i alguns tallarols que consumeixen el pol·len.

Podeu trobar més informació i altres possibilitats al llibre: Natura al teu Jardí. D’Albert Ruhí. Edicions del Brau. 2007.

 

Raül Aymí (Institut Català d’Ornitologia)

1 Comentari

  1. Isabel

    Estic a la Cerdanya ,tinc algunes piracantes ,pro ja no queden llavors ,venen les merles, el pit roig ,mallerengues , I ara no sé què donar-lis .
    Provaré menjar de canaris

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.