Pregunta

A on viuen les meduses? A quina mena de climes?

16 gener 2008 | Biologia, Pregunta

A on viuen les meduses? A quina mena de climes?

Pregunta proposada per: Maria (Girona)

Benvolguda Maria,  

Les meduses son organismes planctònics i viuen des d’aigües molt superficials fins a milers de metres de fondària. La major part d’espècies son d’aigües marines encara que n’hi han unes poques als llacs i rius. En el mar les podem trobar des de zones d’aigües calentes (com ara els tròpics) fins a aigües molt fredes,  com passa als pols (Àrtic I Antàrtic).

Podem dir, doncs,  que hi han meduses per tot arreu i durant tot l’any. El que si canvia son les espècies,  ja que cadascuna es troba associada a un tipus d’aigua. Per exemple les espècies d’aigües superficials rarament es troben a aigües profundes,  o les meduses oceàniques son diferents de les costaneres,  per no dir les polars de les tropicals.

Per tant, una resposta a la teva pregunta seria que cada espècie de medusa viu en unes aigües pròpies (que seria l’equivalent a el clima en l’aire).  I que hi ha meduses en tots els tipus d’aigua diferents (en tots els climes possibles).

Per a més informació pots consultar el nostre projecte Un mar de meduses  , on expliquem tot això i molt més sobre aquests apassionants invertebrats.

Josep Maria Gili   

4 Comentaris

 1. yo "professora"

  Les meduses són organismes planctònics i viuen des d’aigües molt superficials fins a milers de metres de fondària. La major part d’espècies són d’aigües marines encara que n’hi han unes poques als llacs i rius. En el mar les podem trobar des de zones d’aigües calentes,com ara els tròpics,fins a aigües molt fredes, com passa als pols ,Àrtic I Antàrtic.
  teniu que coretgia algunes faltes eeeehhh!!!

  Respon
 2. gatita

  A mi m’ha ajudat molt en un treball que estic fent.

  Respon
 3. Recerca en Acció

  Pots consultar aquest missatge on s’explica com piquen les medusses: http://bit.ly/gQuAgK Esperem que ho trobis interessant.

  Respon
 4. Classe de les meduses nedadores 1er primaria

  Estem fent un projecte sobre les meduses, i tot i que hem après moltes coses, voldríem saber com piquen les meduses?

  Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.