Investigador/ora

Miquel Duran Portas

08 novembre 2012 | Investigador/ora

M’apassiona aprendre coses noves. O sigui, seguir essent estudiant.

 

Sóc Professor de Química a la Universitat de Girona. A part de docent i investigador, m’agrada molt la comunicació de la ciència i tot el món de la web 2.0. Sóc blocaire i piulador per convicció.

 

Recomana’ns un llibre i un web de divulgació científica… Tots els d’en Martin Gardner, fonts inesgotables de curiositats, innovacions, visions diferents, de bona ciència. I “Gódel, Escher, Bach”, de Douglas Hoftstadter. És una meravella. De web, em quedo amb Recerca en Acció!

Recomana’ns un museu o un centre divulgatiu.. Vaig quedar meravellat de l’Exploratòrium de San Francisco, un museu-entorn d’experimentació innovador.

Vaig decidir fer-me científic perquè… sempre m’he preguntat el per què de les coses, i el “què passaria si”… Bé, i de fet perquè no em volien en cap equip d’esports, era massa dolent per ser esportista i esdevenir algun dia professional.

Entre els meus llibres no hi pot faltar... Llibres de màgia, textos d’humor, els llibres d’en Martin Gardner, àlbums de trens, llibres de divulgació de la ciència, exemplars de pensament lateral, de jocs d’enginy i de trencaclosques, tractats de criptografia, textos de química quàntica, …

El meu lloc preferit per perdre’m és… “Tu sais, quan on est tellement triste on aime les couchers de soleil”, deia el Petit Príncep. Des de dalt de la muntanya de Les Pedreres, a Girona, hi ha grans postes de sol que es poden gaudir en solitud.

M’apassiona… aprendre coses noves. O sigui, seguir essent estudiant. Un dels meus hobbies és la màgia i l’il.lusionisme, especialment el mentalisme i la matemàgia.

El viatge que em va encantar va ser... tots els que vaig fer durant el meu postdoc a Berkeley: vaig recórrer gran part de California.

Una ciutat especial… San Francisco i la seva àrea. Càlida, acollidora, temperatura extraordinària, cosmopolita, gent amable, …

Una petita meravella que sovint tenim molt a prop i podem ignorar és… la bellesa de les matemàtiques, l’estructura de la natura, l’harmonia de la Matèria i l’Energia. Mirem al nostre voltant i ho veurem. Per exemple, les finestres de les cases del Riu Onyar, que molts segueixen la Raó Àuria.

 

 

1 Comentari

 1. MIQUEL ERRA I GALLACH

  Benvolgut Miquel,
  aquest dimecres tindrem el plaer de gaudir de les vostres activitats científiques a Manlleu.
  Tinc un alumne que fa un TR de batxillerat sobre ciència recreativa i el voldria entrevistar. Tindreu uns 10 minuts al final de la sessió? Li agraeixo per endavant la seva atenció
  Salutacions cordials

  Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.