Diari de recerca | Totes les àrees

Els mites de la ciència

18 maig 2012 | Diari de recerca, Totes les àrees

En aquesta xerrada TED, el científic i divulgador Daniel Closa ens explica en tot just 10 minuts la necessitat de ser crítics amb els mites moderns que suposadament provenen de la ciència.

És fals que només fem servir el 10% del cervell, o que els estruços amaguin el cap sota terra. Aquestes falses veritats científiques són exemples del sorgiment de mites contemporanis que cal qüestionar.

Aquest vídeo recull una engrescadora xerrada de l’investigador biomèdic Daniel Closa que va ser pronunciada a les jornades TEDxAndorralaVella.

En la seva intervenció, Closa explica com hi ha molts mites que es presenten com a veritats “científicament demostrades” quan en realitat no tenen cap base.  Daniel Closa defensa la necessitat de fer servir el pensament crític i una certa dosi d’escepticisme davant d’aquests fets.

Una excel·lent reflexió sobre la ciència, l’ús que se’n fa i la necessitat de qüestionar la informació que circula de manera informal.

1 Comentari

  1. Xavier Martí

    Genial! . . . . Un gran comunicador. Utilitzo els seus articles per les meves classes de Ciències per al Món Contemporani.
    Què passarà ara que volen fer desaparèixer aquesta assignatura del batxillerat?!

    Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.