Notícies

X(p)rimenta 2020 ja té guanyadors!

17 desembre 2020 | Notícies

A causa de l’emergència sanitària causada per la COVID-19, el tancament dels centres escolars el curs 2019-2020, i com a conseqüència, l’afectació de la inscripció i enviament de vídeos al concurs X(p)rimenta, l’organització del premi va decidir enguany ajornar-ne els terminis, com a mesura extraordinària. Tot i les circumstàncies, i les restriccions derivades de la pandèmia, s’hi han presentat 44 vídeos: 12 a la categoria de primària; 24, a la de secundària; i 8, a la de batxillerat o cicles formatius. D’aquests treballs, se’n van seleccionar 22 de finalistes.
Durant l’acte de lliurament dels guardons X(p)rimenta 2020, organitzat per l’FCRI i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), que va tenir  lloc dimecres 16 de desembre, a les 11 hores, canal de YouTube de Recerca en Acció es van fer públics els vídeos guanyadors en aquesta edició:
Categoria Primària

Categoria Secundària

Categoria Batxillerat/Cicles Formatius

X(p)rimenta 2020 compta amb patrocini de SERHS hotels; el suport de Pendulum, el MMACA i el grup El Nanoescopista; i la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, EduCaixa “la Caixa”, l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Physics!.