Notícies

Xerrada "Estudiar els ocells: treballs d’ornitologia a l’abast de les escoles"

02 desembre 2013 | Notícies

La xerrada es farà el 10 de desembre, dimarts, a les 18 hores.
L’observació de la vida dels ocells desperta fàcilment la motivació en els alumnes. I, alhora, pot proporcionar nombroses dades amb les quals elaborar treballs de recerca adaptats a un ampli espectre de nivells educatius.
Organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), aquesta xerrada s’adreça a mestres i professors de Primària, ESO i Batxillerat. S’exposaran quins treballs pràctics poden dur a terme els alumnes a partir de dues iniciatives que promou l’Institut Català d’Ornitologia (ICO): el projecte NIUS (observació de la nidificació) i el seguiment de les migracions. S’hi exposaran les activitats que poden realitzar les escoles, les dades que poden obtenir els alumnes i les possibilitats de la seva anàlisi.
Els grups educatius que decideixin participar d’aquestes iniciatives rebran el suport directe dels ornitòlegs de l’ICO i de Recerca en Acció, portal de l’FCRi. Els assistents a la sessió que ho desitgin rebran un joc de 3 caixes-niu per tal de poder iniciar les observacions la propera primavera.
Hi intervindran Gabriel Gargallo i Abel Julien, de l’Institut Català d’Ornitologia.
Lloc: FCRi – Passeig de Lluís Companys, 23 – Barcelona
Data: dimarts, 10 de desembre de 2013, de 18.00 a 19.30 hores
Inscripcions: david.segarra@fundaciorecerca.cat