Notícies

Voleu investigar els hàbits alimentaris dels vostres alumnes?

22 octubre 2009 | Notícies

Tancada la inscripció pel projecte de millora de l’alimentació dels joves

La Fundació Alícia i el portal Recerca en Acció ofereixen a les escoles interessades la possibilitat de participar en un estudi pilot per tal de conèixer millor què mengen els estudiants, fer-ne una valoració i millorar la dieta si s'escau.  

Què cal fer? El treball pràctic a realitzar és molt senzill: es tracta que, durant una setmana, tots els alumnes d'una classe anotin tot allò que mengen i beuen al llarg del dia. La informació recollida serà analitzada pels experts de la Fundació Alícia, els quals faran una diagnosi sobre la idoneïtat de la dieta expressada pels alumnes. A partir d'aquesta avaluació, els alumnes coneixeran els punts forts i els punts febles de la seva alimentació i podran realitzar propostes de millora. Les millors propostes seran mereixedores d'un guardó!

A qui s'adreça la proposta? Als grups-classes d'estudiants de Secundària, Batxillerat i cicle superior de Primària de les escoles interessades.

Com participar? Totes les escoles interessades a participar han de seguir les següents passes:

      1/ Inscripció: Cal complimentar el següent formulari d'inscripció i enviar-lo per correu electrònic a l'adreça projectesenaccio@agaur.gencat.cat , o bé per FAX (93 552 90 10) a l'AGAUR a l'atenció de Recerca en Acció. La data límit per a inscriure's és el dia 1 de desembre de 2009.

      2/ Selecció: Si es rep un nombre elevat de sol·licituds, les escoles seran triades segons l'ordre de recepció de la seva sol·licitud i segons un criteri de repartiment geogràfic. Al llarg de desembre, les escoles seleccionades rebran el material que necessiten per a dur a terme el projecte.

      3/ Recollida de dades. Durant el mes gener de 2010, i fins el 10 de febrer, les escoles han de realitzar la recollida de dades. Es tracta que els alumnes participants anotin tot allò que mengen i beuen al llarg d'una setmana tot emplenant els fulls que us farem arribar.

      4/ Avaluació La informació recollida serà avaluada per la Fundació Alícia i per Recerca en Acció. Cada escola rebrà un informe personalitzat on es destacaran els punts forts i els punts febles de l'alimentació que segueixen els alumnes.  

      5/ Propostes de millora Amb les dades recollides, el portal Recerca en Acció obrirà un projecte durant els mesos d'abril i maig que serà d'utilitat a tots els usuaris i on es recolliran els resultats obtinguts. Dins d'aquest projecte es publicaran les propostes de millora preparades pels mateixos alumnes (aquestes propostes hauran de ser realitzades pels alumnes durant els mesos de març i abril, i s'hauran d'entregar vers el 10 de maig).

 

 Per a plantejar qualsevol dubte o suggeriment, no dubteu a contactar amb Recerca en Acció.