"L'ensenyament de l'electricitat", vídeo de la xerrada

27 abril 2017 | ESO, Infantil i Primària, Tecnologia i enginyeria, Vídeos (conferències, xerrades, tallers...)

Massa sovint l’ensenyament de l’electricitat es basa en la construcció de circuits, sense aprofundir gaire en què és el corrent elèctric.  El físic i pedagog Víctor Grau proposa aquí un model que pot ser utilitzat pels docents per a que els alumnes comprenguin la naturalesa de l’electricitat, i siguin capaços després de construïr un circuit tot entenent el que estan fent.
Aquest vídeo recull la xerrada “L’Ensenyament de l’electricitat a Primària”, que pot ser d’utilitat igualment a Secundària. En el decurs de la mateixa, el físic Víctor Grau, professor de pedagogia de les ciències de la Universitat de Vic, fa una exposició crítica a com s’acostuma a ensenyar l’electricitat actualment, revisa les idees que tenen els alumnes sobre els fenòmens elèctrics, i finalment proposa un model interessant i participatiu que fa entenedora la naturalesa de l’electricitat als alumnes.
 

 
Si teniu poc temps, podeu veure la part central de la xerrada: la realització d’un model explicatiu, amb la participació de tothom, que és molt útil per entendre l’electricitat.
Podeu veure aquest model en el següent vídeo:

La xerrada va ser realitzada en el marc del Programa Ciència i Aula el dia 16 de març de 2017 a la seu de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.