Notícies

Un any més, fem el seguiment de les migracions d'ocells

08 juny 2010 | Notícies

Els rossinyols ja són aquí. Ja som en ple mes d’abril i la migració està força avançada. Recerca en Acció torna a oferir-vos per segona vegada el seguiment acurat de les migracions d’ocells.

Voleu saber quins ocells podeu observar en aquests moments, a quin ritme arriben? Només cal que entreu en el projecte Migradors de primavera i llegiu la informació que ens han preparat els experts del Institut Català d’Ornitologia.

Cada setmana, els ornitòlegs d’aquest Institut ens expliquen quins ocells podem veure i a on ho podem anar per a gaudir de bones observacions. També ens comenten les incidències meteorològiques que modifiquen els fluxos migratoris.

Per exemple, enguany ja s’ha detectat que algunes espècies estan arribant abans que l’any 2009 (fins a 10 dies en el cas de la cotxa cua-roja i d’algunes boscarles). A Catalunya, el mes de març ha conegut l’arribada constant de fronts de baixes pressions seguits d’intervals de vent. Això pot explicar que els primers mosquiters xiulaires que han arribat estaven en una condició física pèssima. 

Al projecte Migradors de primavera trobareu el relat actualitzat del major  desplaçament animal en massa que solca les nostres terres.