Notícies

Tots els dijous us oferim imatges en directe del canyet de la Terreta

19 abril 2007 | Notícies

Una camera transmet les imatges captades a un menjador per a voltors.

Cada dijous, l’àrea de Recursos Naturals de l'Ajuntament de Tremp s’encarrega d’abastir el canyet de la Terreta amb aliment per aquests ocells. Una camera de televisió transmet a temps real el festí de les aus rapinyaires.  

Cal tenir present que es tracta d'una activitat 'en viu' desenvolupada a plena natura. Hi ha dies que plou i no es veu res, o a vegades els animals triguen a aparèixer. Si en el moment que connecteu amb la web de la Terreta no es veu cap rapinyaire, si us plau feu paciència o torneu-hi més tard.

Si tot va bé i la sort acompanya, es poden veure imatges fascinants. Aquest video mostra un àpat dels voltors enregistrat precisament a aquest canyet. Un altre video mostra un voltor i un trencalòs compartint una despulla enmig d'un paisatge nevat. Són dos exemples de la mena d'imatges que esperem veure a partir d'ara en directe.

L’activitat s’emmarca en el projecte de seguiment del trencalòs que duu a terme Recerca en Acció fins a finals del proper mes d'abril.

El Casal i la Vall dels Voltors

La Terreta és un espai natural gestionat per l'Ajuntament de Tremp, en col·laboració amb d’altres entitats de caràcter privat, que està situat al peu de la serra de Sant Gervàs. La riquesa en rapinyaires de la zona va fer que l'Ajuntament decidís la instal·lació del canyet monitoritzat per una càmera de vídeo. Aquesta camera pot ser manipulada des del Casal dels Voltors i les imatges es poden veure en directe a internet, un equipament ambiental únic. Així mateix, l'entorn de la Terreta es converteix en un espai ideal per l’observació de rapinyaires. Per això s'ha creat la “Ruta de la Vall dels Voltors”. Pels amants dels  senderisme hi ha més de 70 kilòmetres d’antics camins recuperats i senyalitzats.