Notícies

Sessions "en viu" d'observació dels Dracònids

30 setembre 2011 | Notícies

Ens arriben notícies de diversos Observatoris i Agrupacions que preveuen organitzar sessions d’observació de la pluja de meteors Dracònids la propera nit del 8 d’octubre. Aquestes iniciatives s’afegeixen al concurs fotogràfic Dracònids 2011 organitzat per Recerca en Acció.

A continuació comentem algunes de les propostes més interessants, que anirem actualitzant en dies successius.

Parc Astronòmic del Montsec Aquest dinàmic centre situat a Àger (La Noguera) ofereix un paquet lúdic i cultural per observar els Dracònids la nit del dia 8 i alhora conèixer aquest interessant territori.  

L’Agrupació Astronòmica de Terrassa (AAT) ha preparat una observació al Parc de Sant Llorenç del Munt la nit del dissabte 8 d’octubre fins la matinada del 9. L’activitat comença a Terrassa, a la seu de l’AAT a les 19:30h per pujar amb cotxes particulars.

Preguem a d’altres associacions que estigueu organitzant activitats similars que ens ho feu saber per tal de fer-ne referència.

Les teves fotos poden tenir premi!

Recordem que Recerca en Acció fa una crida a tothom que ens envieu les fotografies realitzades la nit del dia 8. Les vostres imatges alimentaran el projecte de recerca que duu a terme la Xarxa d’Investigació de Bòlits i Meteorits.  

A més, hem previst dos premis per a les millors imatges rebudes.