Notícies

Seguint les passes d'Einstein a Barcelona

23 desembre 2013 | Notícies

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació recreen amb realitat augmentada la ruta d’Einstein per Barcelona l’any 1923.

 
Gairebé un segle després de la visita d’Albert Einstein a Catalunya, tothom que vulgui tindrà la possibilitat de visitar –a través de la realitat augmentada- els llocs que el científic va recórrer durant la seva estada a Barcelona el 1923. La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació han elaborat conjuntament una ruta virtual que recrea l’estada del Nobel a la ciutat. A través dels telèfons mòbils amb sistemes operatius iOS i Android, els ciutadans poden veure a les seves pantalles i amb realitat augmentada les imatges i explicacions de les diverses activitats que el científic va anar realitzant a la ciutat.
La ruta virtual està disponible dins l’app Layar, una aplicació especialitzada en continguts de realitat augmentada que a través de les càmeres dels dispositius mòbils permet veure superposats diversos continguts seleccionats sobre elements reals. Els ciutadans que vulguin seguir la ruta virtual només han de descarregar-se l’app Layar des de l’adreça http://get.layar.com i escanejar la postal que s’ha treballat per a la difusió de la ruta o les façanes dels edificis i indrets inclosos en l’itinerari.
Aquesta ruta virtual forma part del conjunt d’activitats que es van posar en marxa el passat mes de febrer per commemorar la visita d’Einstein a Catalunya l’any 1923 i que es recullen al web www.gencat.cat/einstein. Amb motiu de l’efemèride s’han desenvolupat també dos dossiers de material didàctic per a alumnat de primària i secundària.
Aquests dossiers, dirigits als docents d’aquests cicles educatius, s’han treballat en col•laboració directa amb alumnes de la Universitat de Barcelona i seguint les recomanacions del Consell Europeu que pretenen implicar els infants en projectes i metodologies que afavoreixin el seu coneixement de la ciència. Aquest material didàctic està disponible per al seu accés i ús públic al web www.gencat.cat/einstein.