Notícies

Comencem el seguiment d'una expedició a Madagascar

13 gener 2016 | Notícies

Recerca en Acció està fent el seguiment de l’expedició científica a Madagascar encapçalada pels investigadors Àlvaro Fernández-Llamazares i Mar Cabeza. Només cal que accediu al bloc Madagascar: natura i biodiversitat al vuitè continent per a gaudir-ne del seu relat.
A Madagascar viuen un gran nombre d’espècies úniques que no es troben enlloc del planeta: l’illa aplega un 36% de totes les famílies de primats del planeta o més de 1.000 espècies d’orquídies diferents, entre altres exemples.
Aquesta riquesa serà explorada per l’expedició des d’ara mateix i fins el proper 20 de febrer de 2016. En aquestes dates, els investigadors publicaran a Recerca en Acció el relat de la seva exploració dels ecosistemes de l’illa africana, i sobretot dels rat-penats que viuen a la selva, i que són l’objectiu principal dels seus estudis.
L’equip científic també visitarà les comunitats locals per reflexionar sobre les amenaces que planen sobre aquesta illa. Malauradament, més del 85% dels boscos originals de Madagascar ja han desaparegut per sempre.