Notícies

Segueix el Parlament científic jove en directe!

20 maig 2010 | Notícies

Què pensen els joves sobre l’ús de les cèl·lules mare? I sobre la relació entre els gens i la violència? El divendres dia 21 de maig pel mati ha estat possible seguir en directe els resultats del treball de 60 joves catalans de 15 a 19 anys que constitueixen el parlament científic jove. 

Durant el dia 21 al matí ha estat possible fer un seguiment de la tasca duta a terme pels joves gràcies al Canal de TV del Parlament català .

El Parlament científic jove és iniciativa europea coordinada per Talència, que forma part del projecte europeu 2WAYS, i que s’ha celebrat els dies 20 i el 21 de maig al Parc Científic de Barcelona i al Parlament de Catalunya. Durant aquests dos dies els nois i noies i un grup de científics han debatut sobre 4 grans temes científics d’àmplia transcendència social futura, de la mateixa forma en que ho realitzen les diputades i els diputats membres del Parlament de Catalunya.

L’estructura de funcionament de Parlament científic jove reprodueix la dinàmica parlamentària amb audicions, comitès, propostes, votacions i decisions finals. Un cop conclòs, del Parlament científic jove surten elegits 2 representants que participen en dues edicions finals europees, juntament amb joves d’altres països, al Parlament Europeu, el 30 de novembre i l’1 de desembre a Brussel·les (Bèlgica).

Els 60 joves catalans, dels quals el 70% són noies, pertanyen a 15 escoles d’arreu el país i han passat per un període previ de preparació a càrrec dels seus professors.

Quatre temes de debat que no deixen indiferent ningú  

Els 4 temes per a debatre són l’ús de cèl·lules mare embrionàries, la utilització dels resultats dels tests genètics, la relació entre els gens i el comportament violent i la medicina personalitzada.

Els temes es tracten dins de comitès integrat per 15 alumnes de diferents escoles i 2 universitaris que fan de moderadors. Finalment es redacta una resolució basada en les seves discussions i la trobada amb l’expert.