Notícies

Oberta la inscripció al Concurs Escolar de Vídeos Científics en català X(p)rimenta 2024!

30 gener 2024 | Notícies

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) organitzen el XIV Concurs Escolar de Vídeos Científics en Català X(p)rimenta 2024. 

Aquesta convocatòria s’adreça a alumnes i a docents que vulguin fer un experiment científic i enregistrar-lo en vídeo, amb dos objectius: divulgar un principi científic o tecnològic vinculat al currículum dels ensenyaments de primària, secundària, batxillerat o cicles formatius, i aprendre a usar les bases del llenguatge audiovisual.  

COM PARTICIPAR-HI? 

Llegiu-ne les bases, on trobareu els detalls. El termini clou el dia 15 d’abril de 2024

PREMIS 

El concurs X(p)rimenta 2024 atorgarà, entre d’altres, premis al millor vídeo presentat per cada una de les següents categories:
– Educació primària
– Educació Secundària Obligatòria
– Batxillerat/Cicles formatius

Podeu consultar els premis aquí.

LLIURAMENT DELS PREMIS I GUARDONS 

La llista dels vídeos finalistes està previst que es publiqui al portal de Recerca en Acció entre el 3 i el 10 de maig de 2024 

L’acte de lliurament dels premis i guardons, al qual es convidarà els finalistes, està previst que tingui lloc presencialment el matí del 28 de maig 2024, a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

PREGUNTES MÉS FREQÜENTS 

Un grup classe es pot dividir en diferents grups (de màxim 5 alumnes)?

Un mateix/a alumne/a pot participar en diferents vídeos?

Un mateix grup d’alumnes pot enviar més d’un vídeo diferent?

Un mateix docent pot participar en diferents vídeos?

  • Sí, en tots els casos anteriors, mentre la producció estigui limitada al curs 2023-2024: no es valoraran vídeos presentats a convocatòries anteriors, ni tampoc un mateix equip podrà concursar en dues categories diferents (les categories són: educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat/cicles formatius).

S’ha d’emplenar el formulari per a cada grup?

  • Sí.

Hi ha dues dates diferents per a la inscripció i el lliurament dels vídeos?

  • No hi ha dues dates diferents per a la inscripció i el lliurament de vídeos. Es fa tot conjuntament en un sol formulari: https://xperimenta.fundaciorecerca.cat/. La data límit, doncs, per inscriure-s’hi i lliurar els vídeos (tot en un sol formulari simultani) és el 15 d’abril de 2024.

CIÈNCIA, CÀMERA, ACCIÓ!