Trenca estereotips de gènere i fes experiments STEM a l’aula.

ENGINY-era ha creat el programa de divulgació de la ciència “DONA’m Ciència”. Són vídeos per donar visibilitat a la ciència i a les seves aplicacions en el món real a través de les STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques), amb el testimoni de dones amb professions relacionades amb aquestes disciplines. El nom del programa és “DONA’m ciència!”, que és un joc de paraules entre la divulgació activa de la ciència i la dona.

A cada episodi s’ha convidat una dona STEAM qui, conjuntament amb la presentadora del programa, realitzen un taller experimental dirigit al públic infantil i juvenil relacionat amb la professió de la dona, fàcil de replicar a casa o a l’escola. També hi ha una part d’estudi de l’obra d’una dona rellevant. A banda de divulgar la ciència i fomentar la cultura científica, també es pretén promoure les STEAM trencant amb els estereotips de gènere existents.

Aquest projecte ha comptat amb el suport de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació a través de la Convocatòria d’Ajuts Oró a la Cultura Científica en Català.

Tota la informació: Programa TV | ENGINY-era

Programa 1. Anna Casals. Enginyeria. Taller sobre el reciclatge

Programa 2. Sílvia Simon. Química computacional. Taller per confeccionar un espectroscopi casolà

Plantilla per fer l’espectroscopi: Programa 2 amb Sílvia Simon | ENGINY-era

Programa 3. Helena Paradell. Veterinària i benestar animal. Taller per aprendre sobre els ossos

Programa 4. Gemma Carreras. Biomedicina. Taller per extreure ADN d’una maduixa

Programa 5. Georgina Comas i Mireia Vilalta. Química, biotecnologia, enginyeria dels materials, mecànica i mecatrònica industrial. Taller per fer un elevador hidràulic casolà

Programa 6. Laura Ferrer. Biologia (vacunes). Taller per fer un microscopi casolà

Programa 7. Coral Reixach i Júlia Santos. Enginyeria (agroalimentària i química). Taller per construir una pila casolana

Vídeo per com fer pas a pas la pila casolana: https://youtu.be/V4pCwRsoW-4

Programa 8. Gemma Vilahur. Biomedicina. Taller per construir un model de cor

Vídeo per construir el cor pas a pas: https://youtu.be/uvPHvETovkM