Utilitza les xarxes socials de forma segura!

14 gener 2022 | ESO, Material didàctic, Tecnologia i enginyeria

Científica: Davinia Hernández-Leo

Centre de Recerca: Grup de Recerca en Tecnologies i Educació de la Universitat Pompeu Fabra (TIDE – UPF)

Temàtica:  Xarxes Socials

Nivell educatiu: 3r i 4t ESO

Repte

Avui en dia les Xarxes Socials són un element vital del nostre dia a dia i els joves passen molt de temps utilitzant-les. Tot i que tenen punts molt positius també en tenen de negatius, com la discriminació, el bulling, les fake news, entre altres. La Davinia us proposa fer una recerca sobre els aspectes negatius de les xarxes socials i com influeixen en la nostra vida. A més us anima agafar tota aquesta informació i utilitzar-la per dissenyar una aplicació que ajudi a comprendre els riscos i amenaces de les xarxes socials i com gestionar-les de forma correcta.

Per poder resoldre el repte us heu de descarregar: Material Didàctic – Repte Xarxes Socials  

Explicació detalla del Repte:

Solució

El repte proposat no té una solució concreta depèn de la vostra imaginació i creativitat! En l’enllaç de sota trobareu diverses idees/dissenys enviades pels centres escolars, les quals la Davinia els ha anat comentant.

Voleu saber que podeu fer per què la aplicació que heu dissenyat tingui èxit? Com s’organitza el seu grup de recerca per treballar en equip? O quan de temps tarda el seu grup en fer un projecte de recerca? Aquestes són algunes de les preguntes que l’alumnat li ha fet a la Davinia, per saber la resposta mira el vídeo de la solució del repte.