Col·lecció de materials educatius multimèdia que té per objectiu donar a conèixer
personatges de la història de la ciència i la tecnologia de Catalunya als estudiants de primària.

Amb el joc com a fil conductor, aquesta iniciativa presenta un entorn de treball amb materials sobre diversos personatges, la seva obra i el seu context històric, tot mostrant els continguts de forma atractiva i fàcil d’utilitzar per a l’alumnat, a l’aula o a casa. A més, cada joc va acompanyat d’una guia didàctica.

Feu clic aquí per accedir a la pàgina web Personatges en joc, ideada i desenvolupada per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Els personatges que hi podreu trobar són:

  • Creu Casas. Primera catedràtica de Botànica de l’Estat espanyol i una de les veus més importants en el camp de la briologia.
Personatge de la Creu Casas
  • Eduard Fontserè. El pare de la meteorologia a Catalunya, tot i que també va desenvolupar la seva carrera professional en altres ciències, concretament la sismologia i l’astronomia.
Personatge d'Eduard Fontserè
  • Joan Oró. Bioquímic català, els estudis del qual han estat claus per entendre l’origen de la vida al nostre planeta.
  • Dolors Aleu Riera. Primera dona en llicenciar-se en medicina a l’Estat espanyol.
Personatge de Dolors Aleu Riera
  • Narcís Monturiol. Inventor català, cèlebre per la invenció del primer submarí tripulat i impulsat per una forma primerenca de propulsió autònoma amb un motor químic anaeròbic.
Personatge de Narcís Monturiol
  • Francesc de Castellví i Obando. Militar català austriacista i historiador. Implicat fortament en la defensa de Barcelona acabà exiliat a Àustria on escrigué l’obra pel qual és més conegut les Narraciones Históricas que expliquen els esdeveniments entre 1700 i 1725 dels fets viscuts en primera persona.
  • Joan de Peratallada. Juntament amb Ramon Llull i Arnau de Vilanova, és considerat un dels grans mestres de l’alquímia medieval, que va ser la precursora de la química moderna abans de l’establiment del mètode científic.
Personatge Peratallada
  • Miquel Crusafont. Paleontòleg català, especialitzat en paleontologia de mamífers.
Personatge de Miquel Crusafont
  • Ferran Alsina. Tècnic de la indústria tèxtil i economista català.
Personatge Ferran Alsina