No et perdis els volcans més actius de tot el món

07 febrer 2022 | Fenòmens naturals, Geologia

En el portal Skyline webcams trobaràs una entrada que recull totes les càmeres en viu de les erupcions dels volcans més actius del món, entre tots cal destacar el volcà Etna. Entra-hi i descobreix si n’hi ha algun en actiu fent clic a la imatge següent!

Volcà Etna en directe

El volcà Etna està situat a la costa est de Sicília (Itàlia), entre les províncies de Messina i Catània, i va aparèixer fa uns 300.000 anys. Segons el temps geològic es considera un volcà recent. Actualment, l’Etna és el volcà en actiu més gran d’Europa. Clicant la imatge de sota accediràs a la web en directe.

Per estudiar els volcans no cal anar molt lluny

Només anant a la Garrotxa podràs descobrir el millor paisatge volcànic de la península Ibèrica, ja que hi ha el Parc Natural de la Zona Volcànica, format per 40 volcans i més de 20 colades de lava que s’estenen per les 15.300 hectàrees del parc. Per poder gaudir dels volcans de la Garrotxa pots visitar el Museu dels Volcans d’Olot.

Ubicat en un antic edifici modernista, la torre Castanys, el museu es troba dins del Parc Nou d’Olot, un jardí cobert d’arbres monumentals i d’una bellesa paisatgística indubtable.

A la planta baixa de la Torre Castanys hi ha una exposició permanent sobre volcans, terratrèmols i el medi natural de la Garrotxa. Entre altres elements, s’inclou un petit simulador de terratrèmols que sorprèn pel realisme de les sacsejades que proporciona als visitants. Sortint del Museu podem gaudir del Parc Nou i la seva vegetació, organitzada en forma de jardí botànic amb tot d’espècies classificades i amb una magnífica roureda de roure pènol (Quercus robur) considerada una arbreda monumental.

Per a més informació: Museu dels Volcans d’Olot.

Referències

[1] Portal oficial Skyline webcams: Volcans més actius del món

[2] Webcam Etna en directe

[3] Viquipèdia: Etna

[4] Recerca en Acció: turisme científic: Museu dels Volcans d’Olot

[5] Pàgina oficial: Museu dels Volcans d’Olot

[6] Recerca en Acció: Parlem de Volcans

[7] Recerca en Acció: Expedicions científiques: Històries de Volcans