Niu d’àliga cuabarrada al Garraf

23 febrer 2021 | Animals

L’àguila perdiguera o cuabarrada (Aquila fasciata), classificada espècie vulnerable per la UICN, és un rapinyaire diürn que necessita d’espais oberts per alimentar-se. Es tracta d’un ocell de mida mitjana/gran, de vol molt àgil, i que pot caçar animals tant grans com una llebre. 

L’any 2003, l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, i dins el programa del Pla de seguiment i conservació d’aquesta espècie, van dur a terme la instal·lació d’una càmera en un niu amb l’objectiu de conèixer millor quin és el comportament, la dieta i els costums d’aquesta espècie durant l’època de nidificació, incubació i criança dels polls. Actualment, hi ha instal·lades tres càmeres que permeten observar el procés reproductiu d’aquesta espècie.

Accedint a aquest canal de Youtube podràs veure imatges enregistrades per les càmeres, al llarg de diferents anys, que mostren, per exemple, una parella condicionant el niu;

o visites inesperades d’altres espècies:

T’agraden els ocells i voldries posar una webcam a una caixa niu? T’apassiona el bricolatge i t’atreviries a construir la teva pròpia caixa niu? Sí és així, et recomanem que visualitzis aquest parell de vídeos:

Ets docent i voldries portar a l’aula aquestes experiències? No et perdis els recursos que us ofereix el projecte Bird Brother:

  1. Guia per al professorat
  2. Guia per a l’alumne
  3. Com construir una caixa niu: Guia escrita i vídeo tutorial
  4. Com construir una menjadora: Guia escrita i vídeo de suport
  5. Com instal·lar-hi una webcam: Guia escrita i vídeo de suport
  6. Guia dels Treballs i Investigacions que es poden dur a terme
  7. Guia per identificar els ocells més comuns