Notícies

Què és el càncer i com s’investiga per combatre’l?

01 abril 2014 | Notícies

El proppassat dimarts 20 de maig la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi),  en el marc del programa Ciència i Aula, va organitzar  la sessió “Què és el càncer i com s’investiga per combatre’l?” la qual es va dur a terme a l’Institut Català d’Oncologia (ICO).

 
En els darrers anys s’ha aprofundit força en el coneixement dels mecanismes que segueixen les cèl•lules tumorals per a proliferar. Conèixer millor la malaltia ha permès desenvolupar tractaments més eficaços i obrir la porta a tractaments individualitzats segons el perfil genètic de cada pacient.
L’objectiu de la visita a l’ICO, adreçada a professors d’ESO i de Batxillerat, va ser fer una actualització de coneixements sobre el càncer com a problema de salut pública, les característiques de la cèl·lula tumoral i les línies de recerca innovadores (epigenètica, viroteràpia…) que es duen a terme. Així mateix, els participants van poder visitar els laboratoris de recerca i fer-hi algun experiment.
Aquí us oferim un enllaç al pdf  Què és el càncer i com s’investiga per combatre’l que recull els continguts que van ser exposats a la sessió. Entre d’altres conceptes, s’explica la prevalença de diversos tipus de càncer, els principals factors de risc i de protecció i les bases moleculars de la malaltia. També s’hi exposen alguns dels fruits de la recerca que s’estan obtenint actualment als centres de recerca catalans.