Biologia | Infantil i Primària | Material didàctic | Notícies

Publicat el segon llibre de la col·lecció "Petits Talents Científics"

21 gener 2019 | Biologia, Infantil i Primària, Material didàctic, Notícies

El segon llibre de la col·lecció “Petits Talents Científics”,  Investiguem com funciona el cos humà, d’Arnau Amat, Jordi Martí i Irma Darné, és el recull dels continguts, els experiments i les activitats que s’han treballat en la 4a edició del curs per a mestres de cicle mitjà i superior d’educació primària que forma part del programa Petits talents científics, coorganitzat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i EduCaixa de l’Obra Social “la Caixa”.
Els autors han estructurat el llibre en 12 activitats repartides en tres camins. El camí dels nutrients, que explica com els nutrients són processats i absorbits en el nostre cos; el camí dels gasos, on es treballa com l’oxigen entra i és utilitzat, i el camí de la informació, que serveix per treballar com el cos processa i respon davant els estímuls de l’ambient.
Les activitats que s’hi inclouen són una selecció de totes les que es van presentar al llarg del curs 2016-2017 en el programa Petits talents científics i estan destinades a ajudar el professorat, perquè les nenes i els nens de primària puguin canviar les seves idees i construir un model mental sobre com funciona el cos humà més coherent amb el que diu la ciència. Per aquest motiu no es presenten els experiments com una recepta, sinó que s’acompanyen d’una descripció detallada de com guiar l’alumnat al llarg de la investigació.
Podeu trobar el primer llibre de la col·lecció així com més recursos educatius a la pàgina: http://petitstalentscientifics.fundaciorecerca.cat/.