Arts i Humanitats | Notícies

Preparem la versió digital del Llibre dels Feits de Jaume I

30 gener 2008 | Arts i Humanitats, Notícies

Recerca en Acció desenvoluparà aquesta obra en format interactiu, de manera que serà possible escoltar una locució que representa el rei explicant la seva vida. A més hi haurà el llibre en diverses llengües i nombrosos recursos didàctics.

"Lo primer dia de febrier" de 1208, vigília de la festa de la Candelera, va tenir lloc a Montpeller el naixement de Jaume I, un dels reis més importants de la història de Catalunya.  El mateix rei explica la sorprenent història del seu engendrament i del seu naixement en aquest text adaptat al català modern (també podeu consultar  el text original escrit en el català del segle XIII)

Com tantes altres coses relacionades amb el rei en Jaume, el seu naixement es va veure envoltant de circumstàncies peculiars. Així ens ho explica Xavier Renedo, professor de filologia catalana de la Universitat de Girona, en un seguit de breus i engrescadors texts sobre l'improbable engendrament del rei, la importància del seu naixement durant la festa de la Candelera, i la tria del nom a base d'un sorprenent ritual d'espelmes digne d'algun heroi contemporani popularitzat pel cinema.

Versió digital del Llibre dels Feits

Tot això constitueix un petit avançament del projecte que estem preparant a Recerca en Acció. Es tracta del desenvolupament de la versió digital del Llibre dels Feits que va escriure el mateix rei. Aquest projecte començarà el proper 11 de setembre, i preveiem oferir-vos una selecció de capítols i de texts escrits pel rei en versió escrita i amb fitxers d'àudio per tal que tots puguem escoltar la veu -simulada- del rei en Jaume mentre ens explica els fets més importants de la seva vida, incloent-hi episodis tant apassionants com la conquesta de València i de les Illes Balears.