Notícies | Totes les àrees

Participa a la Nit de la recerca 2008 !

10 setembre 2008 | Notícies, Totes les àrees

El proper 26 de setembre tindrà lloc a arreu d’Europa la Nit de la Recerca, un esdeveniment que se celebrarà a 30 països i més de 150 ciutats europees, entre les quals es troben Girona i Sabadell

L'objectiu principal de la Nit de la Recerca és divulgar la ciència i, en especial, la figura dels investigadors i investigadores a tota la societat. Per a fer-ho, es realitzaran tota una sèrie d'activitats per tal d'acostar al públic en general la vessant més divertida, recreativa i participativa de la figura dels investigadors i investigadores.

Per consultar el programa, fes un clic aquí .

Tallers, experiments i diàlegs amb científics

Durant la Nit de la Recerca, els investigadors de les universitats posaran en pràctica la seva faceta de comunicadors i divulgadors de la seva feina. Els assistents podran gaudir de fascinants experiments in vivo i participar en tallers que els acostaran a una faceta recreativa de la ciència. A més, tindran l'oportunitat de conèixer la vessant més divertida i personal dels científics, a través d'activitats com:

* Fes el cafè amb un/a investgador/a.

* Qui és qui? Inspirat en el famós joc de sobretaula, el públic haurà d'esbrinar qui s'amaga sota la bata d'un científic per després identificar la mateixa persona en una situació ben diferent.

Concurs de fotografia: "Com és un científic?"

L'AGAUR ha convocat el concurs de fotografia "Com és un científic?".  Agafa la teva càmera i plasma en una única imatge com és per a tu un científic o científica. El termini de presentació de les fotografies finalitza el 14 d'agost de 2008!!

Els premis (una càmera rèflex digital, un reproductor de MP3 i un marc de fotos digital) s'atorgaran el 26 de setembre, durant els actes de la Nit de la Recerca, a cadascuna de les tres seus on se celebrarà aquest esdeveniment.

Un blog sobre ciència 

Els organitzadors de la Nit de la Recerca han preparat un interessant blog on els investigadors/es descriuran els experiments que posaran en pràctica a la Nit de la Recerca.  Una part especial del blogging consisteix en l'activitat Ask a Scientist (Pregunta a un científic), en què es pretén promoure la participació de la gent a través de consultes i comentaris que fomentin la discussió de temes científics interessants i d'actualitat.