Arts i Humanitats | Notícies

Parlem de Bioètica.

06 febrer 2008 | Arts i Humanitats, Notícies

Per a pensar, reflexionar i debatre de tot allò que ens afecta.

La prof. María Casado ens convida a opinar sobre aspectes tal com les cèl·lules mare, la salut sexual o l’eutanàsia.
Els avenços científics en biotecnologia i en biomedicina afecten de manera important la dignitat i els drets humans de les persones, per la qual cosa han generat una problemàtica bioètica d'abast global. En aquestes circumstàncies, és necessària la realització d'un debat públic informat que permeti aproximar la biotecnologia a la societat.

L'Observatori de Bioètica i Dret (OBD)
ofereix una forma de fer bioètica basada en una concepció flexible, pluridisciplinària i laica, emmarcada en el respecte als drets humans reconeguts. L'objectiu és subministrar arguments que fomentin l'autonomia de les persones en la presa de decisions i que contribueixin a la construcció d'una societat més transparent i democràtica.
 
 
Alhora que ens convida a conèixer al prof. Josep Egozcue a través de la seva biografia:
 
"Josep Egozcue. La vida d'un universitari apassionat per la recerca". PONSÀ I FONTANALS, MONTSERRAT.
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Col·lecció de Biografies. 2007.
 
Aquest llibre és una biografia del professor Josep Egozcue. Perquè he volgut destacar aquest llibre?

El prof. Egozcue va estar vinculat, sempre, amb la recerca, la docència i la vocació universitària. Tot seguit, es destaquen algunes frases d'aquest llibre:

"El que de veritat li interessava era l'exporació dels límits del desconegut, l'ampliació del coneixement que l'ésser humà té del món que l'envolta, el qüestionar-se el perquè de les coses, en resum: la recerca científica". 

"En el cas de Josep Egozcue, la seva maduresa científica i intel·lectual el va dur a participar molt activament en la reflexió ètica al voltant de la ciència i la tecnologia".

"…probablement l'aportació més important d'Egozcue a la bioètica va tenir lloc a través dels documents publicats per l'Observatori de Bioètica i Dret sota la coordinació d'ell mateix i de la jurista Maria Casado ".