Notícies

Oberta la inscripció al projecte 'Orenetes'

19 abril 2007 | Notícies

Es tracta d’un programa de seguiment d’ocells obert a la participació de qualsevol persona o col·lectiu i centrat en l’estudi dels nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) dels nostres pobles i ciutats.

El projecte Orenetes pretén realitzar un cens dels nius d'oreneta cuablanca a Catalunya.  L'objectiu es conèixer l'estat actual de la població d'aquest ocell i poder-ne estudiar la seva evolució en el temps.

Per col·laborar en el projecte només cal donar-se d'alta com a participant i fer un senzill cens de nius d'oreneta cuablanca.  Les dades recolides gracies als participants ajudaran a definir les mesures de gestió i protecció de l'espècie, incloses les lligades amb qüestions urbanístiques.

El projecte està pensat per a centres educatius, esplais i associacions de lleure, esplais de gent gran, i qualsevol persona afeccionada a la natura.

El projecte Orenetes és una iniciativa de la Fundació Territori i Paisatge de la Caixa de Catalunya desenvolupada amb l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).