Nou Institut Català de Paleontologia

29 setembre 2010 | Turisme científic

S’acaba d’inaugurar el nou Espai Miquel Crusafont, seu de l’Institut Català de Paleontologia (ICP) a Sabadell. Per celebrar-ho, ens hi conviden aquest dissabte.

El dissabte 2 d’octubre, a partir de les 16:30, l’ICP ha preparat una tarda ben especial perquè puguem descobrir el nou museu. Hi haurà activitats pels més petits, pels que ja no ho són tant, i també una xocolatada.

Tot i que externament l’edifici no ha canviat, després de gairebé un any de reformes el seu interior és completament nou. Allotja els nous espais per a la col·lecció, que tripliquen els anteriors; la sala de noves tecnologies; una sala de realitat virtual, amb fòssils en 3D i el nou laboratori de preparació.

A més a més, i com explica Salvador Moyà, director de l’ICP, “l’institut té una especial vocació per la divulgació de la recerca i la generació de vocacions científiques. Aquest esperit ens ha conduït a generar un projecte de difusió molt especial, amb un lema que ho diu tot, “Avui investigues tu!”, on el visitant es posarà en la pell d’un investigador de l’ICP”.

El projecte museogràfic ha canviat l’anterior exposició clàssica de vitrines per una experiència interactiva que permet a l’usuari convertir-se en un paleontòleg, reproduint quatre investigacions reals de l’ICP. El focus del discurs expositiu passa, doncs, de la peça a l’experiència de recerca, mostra de la nova etapa que enceta l’ICP i que aposta per centrar la difusió en donar a conèixer la recerca que es duu a terme al centre.

La col·lecció de l’ICP, font de recerca continuada dins i fora de l’institut, és la reserva de vertebrats fòssils més important de Catalunya i una de les més importants a nivell europeu. Per això, en la rehabilitació de l’edifici s’han renovat els magatzems de la col·lecció, i actualment es mostren al públic a través d’una finestra que incorpora museografia per explicar la catalogació dels diferents materials que arriben a l’ICP. També, el laboratori de preparació, situat a la primera planta, es mostra al públic a través de parets de vidre que permeten veure com es treballa a l’ICP.

I si aquest cap de setmana no us va bé, a partir del 5 d’octubre de 2010, el Museu de l’ICP és obert a tothom.

Horaris:
De dimarts a divendres, de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 20:00
Dissabtes, de 11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00
Diumenges, de 11:00 a 14:00 .
El dilluns el museu està tancat.

Entrada: 3 Euros (descomptes per a diferents col·lectius)
Hi ha també una visita gratuïta, que permet fer un cop d’ull a l’exposició sense gaudir, però, de la visita interactiva.

Institut Català de Paleontologia
C/ Escola industrial, 23
08021  Sabadell
Tel: 93 726 17 69   o   93 726 63 88
Fax: 93 727 66 41
E-mail: icp@icp.cat

Més informació: www.icp.cat