Museu Molí Paperer de Capellades

28 octubre 2010 | Tecnologia i enginyeria, Turisme científic

Si hi aneu el 29-30 d’octubre, podreu participar en un taller de paper japonès! INSHU WASHI, sembla ser que se’n diu.

 

El museu es troba situat en un antic molí paperer del segle XVIII de Capellades. I no és un molí qualsevol, entre els segles XVIII i XIX es va convertir en un dels centres productors de paper més importants del país i el seu “paper de barba” va assolir fama internacional.

En el soterrani del molí, on encara avui dia es continua fabricant paper fet a mà, el visitant pot conèixer detalladament tot el procés artesanal del paper, amb eines i maquinària originals. És, doncs, un museu viu. Les col·leccions i la documentació que s’hi conserven fan d’aquest museu un dels centres més importants d’abast internacional dedicats a l’estudi històric i artístic del paper.

El museu acull, a més, exposicions temporals i organitza cursos i tallers especialitzats que amplien la seva oferta cultural. En les sales d’exposició permanent es recull la història del paper des dels seus orígens fins als processos actuals de fabricació.

Museu Molí Paperer de Capellades
Pau Casals, 10
08786 Capellades
Tel. i Fax. 93 801 28 50
museu@mmp-capellades.net

HORARI:
De dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 15 a 18 hores.
Dissabtes, diumenges i festius de 10.30 a 14.30 hores.
Agost, tots els dies de 10 a 14 hores.

Per més informació: www.mmp-capellades.net

Aquest museu forma part del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).  Podeu trobar més museus que us interessin aquí 

Museu Molí Paperer de Capellades
Taller de Paper Japonès a Capellades