Notícies

“L’experimentació a l’aula”, “Matemàgia” i "Programació en Arduino" nous cursos d’estiu per al professorat de secundària

15 maig 2015 | Notícies

Un any més, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació  (FCRi) organitza al juliol vuit cursos d’estiu,  gratuïts i reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els cursos tindran lloc a Castelldefels, Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terrassa i Vic.

 
Es faran tres tipus de cursos:
– Curs L’experimentació en les classes de ciències, el qual se celebrarà a 6 localitats diferents (Castelldefels, Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic)  i s’adreça a docents d’ESO.   Si bé temàticament són similars, cal dir que el curs de la UB a Barcelona està orientat a la biologia,  mentre que el de la UPC a Castelldefels està més centrat en la física (consulteu-ne els programes).
– Curs La Matemàgia, una eina fascinant per ensenyar matemàtiques i ciències, que es farà a Barcelona i s’adreça a docents d’ESO i de Batxillerat.
– Curs Programació bàsica en Arduino aplicada a experiències educatives, que es farà a Terrassa i s’adreça a docents d’ESO i de Batxillerat.
Els cursos plantegen una aproximació eminentment pràctica: els assistents coneixeran de primera mà com dur a terme  un conjunt de propostes experimentals (i de jocs i trucs, en el cas de la matemàgia)  realitzables amb materials i tècniques a l’abast i relacionades amb els continguts curriculars de secundària.  També es reflexionarà sobre diversos  aspectes metodològics.  L’objectiu final és ajudar els docents a fer més atractius, participatius i experimentals  els continguts CTM (Ciències, Tecnologia i Matemàtiques)  propis de la secundària.
Els cursos compten amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, i a banda de l’ FCRi estan coorganitzats pel Departament d’Ensenyament, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la  Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
A qui s’adreça: la inscripció s’adreça a professorat en actiu de qualsevol centre docent de Catalunya. Places limitades. Les inscripcions es validaran per rigorós ordre d’inscripció.
La inscripció s’acaba el 23 de juny. Els resultats de la inscripció es poden consultar a partir del 27 de juny a:  http://www.xtec.cat/web/formacio/gestio/consulta_assignacions
Programes  i inscripcions
–  L’experimentació en les classes de ciències
Curs a Castelldefels (dies 1, 2, 3, i 6 de juliol de 2015)  – vegeu programa    Places exhaurides
Curs a Barcelona (dies 6, 7, 8 i 9 de juliol de 2015) – vegeu programa   Places exhaurides
Curs a Girona (dies 6, 7, 8 i 9 de juliol de 2015) – vegeu programa   Places exhaurides
Curs a Lleida  (dies 1, 2, 3 i 6 de juliol de 2015) – vegeu programa   Places exhaurides
Curs a Tarragona (dies 1, 2, 3 i 6 de juliol de 2015) –  vegeu programa   Places exhaurides
Curs a Vic  (dies 1, 2, 3 i 6 de juliol de 2015) – vegeu programa    inscripció
– La Matemàgia, una eina fascinant per ensenyar matemàtiques i ciències
Curs a Barcelona (dies 7, 8, 9 i 10 de juliol de 2015) – vegeu programa  Places exhaurides
– Programació bàsica en Arduino aplicada a experiències educatives
Curs a Terrassa ( 1, 2, 3 i 7 de juliol de 2015) – vegeu programa  Places exhaurides
 
Cursos
Cursos estiu
banner_Web