Notícies

L’Espai Internet de TV3 destaca el projecte Jocs de Ciència

03 octubre 2013 | Notícies

L’Espai Internet de TV3 va destacar el passat diumenge 29 de setembre el projecte Jocs de Ciència de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, desenvolupat a través del portal de divulgació científica Recerca en Acció. El projecte mostra un acurat recull internacional de diferents exemples de jocs interactius de caràcter didàctic amb contingut científic.
Entre d’altres, i per exemple, podem experimentar el cas d’un pacient que necessita una transfusió i per a qui hem de trobar el tipus de sang adequat, un joc didàctic, creat per la Fundació Premi Nobel, per aprendre els grups sanguinis i saber, finalment, què vol dir l’RH o el grup Zero. Igualment, altres jocs disponibles permeten aprendre conceptes com ara de quina manera afecten els canvis d’energia a la trajectòria d’un patinador; com funciona el CERN, el gran accelerador de partícules de Ginebra; o com barrejar elements químics i comprovar de quina manera reaccionen.
També és possible, igualment, gaudir d’una animació per veure les magnituds de l’Univers, d’un projecte per classificar les galàxies, o bé convertir-nos en un ocell que s’alimenta de papallones i veure com l’evolució natural afavoreix la supervivència de les espècies.
Des del 12 de setembre fins al 25 d’octubre s’hi aniran afegint jocs amb què els més joves poden divertir-se i, alhora, aprendre.
Vídeo del programa disponible a: http://www.tv3.cat/videos/4690911/Espai-Internet-29092013