Arts i Humanitats | Notícies

Les teves fotos sobre Jaume I ara tenen premi !

16 octubre 2008 | Arts i Humanitats, Notícies

Participa de la iniciativa i pots guanyar quatre llibres per a descobrir la ciència més actual.

Recerca en Acció organitza la iniciativa " Fes fotos dels llocs on va viure Jaume I ". Ja hem rebut les primeres imatges enviades pels nostres lectors sobre els llocs per on va passar el rei En Jaume i els seus parents, i que fan referència a Ares del Maestrat, la tomba de Violant d'Hongria a Vallbona de les Monges i Vila-Real. Les imatges rebudes es publiquen al portal. Així il·lustrem entre tots la geografia que va conèixer el rei.

Consulta les bases per participar-hi a l'apartat Enigma.

Ara les teves imatges poden tenir premi!  Entre tots els que ens envieu fotografies sortejarem un lot de llibres de divulgació científica que inclou les següents obres:

Biografia del món (Editorial Columna), de l'ecòleg Jaume Terrades

Immortals, sans i perfectes (Edicions 62),  de l'investigador biomèdic Salvador Macip

Un desert d'aigua. Crònica d'un científic varat a l'Àrtic (La Magrana),  de l'oceanògraf Carles Pedrós Alió

Blocs de ciència (Publicacions URV),  de l'investigador biomèdic Daniel Closa

El termini per a rebre les fotografies es clou el dia 10 de novembre de 2008.

Esperem la participació de tots!

 

Ares del Maestrat

Una visió del poble d'Ares del Maestrat, conquerit per Jaume I l'any 1.232 juntament amb Morella i d'altres zones de Castelló.

La fotografia ha estat enviada per Jordi Marín i Monfort, que ha participat dins l'activitat Fes fotografies dels llocs que va visitar Jaume I de l'apartat experimenta.  

Tomba de Violant d'Hongria

Imatge de la tomba de Violant d'Hongria, que es troba al Monestir de Vallbona de les Monges, un cenobi cistercenc femení fundat el s.XII

Imatge enviada per Samuel, un lector de Recerca en Acció que ha participat a la convocatòria Fes fotos dels indrets on va viure Jaume I de l'apartat Experimenta.   

Torre Motxa de Vila-Real

Imatge de l'anomenada "Torre Motxa", un resta de la muralla defensiva que envoltava Vila-Real a l'Edad Mitjana.

L'any 1.233 el rei jaume I va conquerir el territori de l'actual Vila-Real, llavors situat dins el terme de Borriana, i va fundar aquesta vila.

La imatge ha estat suggerida pel Col.legi de la Consolació de Vila-Real mitjançant la nostra convocatòria Fes fotos dels indrets on va viure Jaume I de l'apartat experimenta.