L'Arboretum de LLeida

16 març 2011 | Turisme científic

Avui s’inaugura a LLeida el nou Arborètum-Jardí Botànic Pius Font i Quer,  de 7 hectàrees, 1.700 arbres i 90.000 arbustos d’arreu del món.
Si us agraden els jardins botànics a partir d’ara a Lleida hi tindreu una nova visita imprescindible. Vinculat al Parc Científic, L’Arboretum de LLeida està dedicat principalment a la recerca, però també és un espai obert a la ciutadania amb un vessant pedagògic i lúdic.
El jardí botànic, que du el nom del botànic i químic lleidatà Pius Font i Quer, conté arbres i arbusts d’arreu del món, dividits en diverses àrees que recrearan paisatges de bosc xilè, cedreda nord-africana, bosc californià, rambla mediterrània, formació de llorers, pineda, alzinar i carrascar, sureda, roureda submediterrània i nord-americana, fageda europea, bosc de ribera, asiàtic, de sequoies, àrea de bambús i taigà, entre d’altres.
L’arborètum té una primera finalitat científica i es preveu que sigui també un atractiu per a investigadors d’arreu del món. Un segon objectiu serà el pedagògic i, per tant, s’obrirà a escoles i instituts i a la formació docent. La tercera finalitat serà oferir l’espai als ciutadans i els turistes. Per completar la visita s’han dissenyat itineraris adaptats per a persones cegues i persones amb mobilitat reduïda.
Adreça web de l’Arboretum: http://arboretum.parcteclleida.es/ca/visites