Notícies

L'Antàrtida ens deixa imatges inoblidables de les illes més remotes

01 març 2017 | Notícies

L’oceanògraf Rafel Simó acaba de tornar de l’Antàrtida.  El relat que des del 19 de gener ens ha ofert a Recerca en Acció ens ha deixat un seguit d’imatges espectaculars sobre alguns dels indrets més allunyats i de difícil accés que encara queden a la Terra, fins al punt que fins i tot la seva cartografia és poc coneguda. Ens referim a les illes de Balleny, l’   illa d’Scott, la costa del Mount Siple, l’  illot de Lauff  o l’ illa de Pere I
Pel camí, en Rafel Simó ens ha parlat de ciència i recerca en les 19 entrades que ha escrit en el seu blog. Molts temes hi ha tingut cabuda: des dels estudis que es fan sobre la forma dels flocs de neu (i que ajuda a calibrar els radars meteorològics ja que la forma dels flocs té a veure amb la intensitat de les nevades)      a les criatures que viuen a les fondàries marines antàrtiques (algunes tan curioses com una estrella de mar que s’ha vist que pot caçar peixos, un comportament desconegut fins ara)   o les recerques que es fan per escoltar el cant de les balenes.
Recerca en Acció us convida a seguir-ne gaudint. Visiteu el bloc Expedició a l’Antàrtida: natura i regulació del clima per seguir-ne gaudint dels continguts, del relat i d’unes imatges extraordinàries.
Sasha - Icy flight_red
Sunset_Siple
Foto aeria Balleny