basic | Notícies

La UB guanya el torneig del joc científic RYM dins l’SC’13

13 desembre 2013 | basic, Notícies

El binomi de la UB es va imposar als altres 8 equips participants, de les universitats Politècnica de Catalunya, de Girona, Ramon Llull, de Vic, Abat Oliba, de Lleida, Oberta de Catalunya i Internacional de Catalunya.

L’equip de la Universitat de Barcelona (UB), format pels estudiants de primer curs Ana Laura Martín i Uriel Ireland, van guanyar ahir al Mobile World Centre Espai Movistar de Barcelona el segon Torneig universitari del joc científic RYM, un dels actes centrals de la 18a Setmana de la Ciència (SC’13). El binomi de la UB es va imposar als altres 8 equips participants, de les universitats Politècnica de Catalunya, de Girona, Ramon Llull, de Vic, Abat Oliba, de Lleida, Oberta de Catalunya i Internacional de Catalunya.
El joc RYM, Research Your Mind, permet jugar i esbrinar el nivell de coneixements bàsics sobre diferents àmbits de la ciència. Aquest joc interactiu de format pregunta-resposta, per joves de 16 a 20 anys i públic general, està disponible per a dispositius mòbils, navegadors web i Facebook (es pot jugar a www.rym.cat) i ha estat creat pel Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
En la competició interuniversitària d’ahir cada equip, integrat per dues persones, va participar en una primera eliminatòria en la qual l’encert en les respostes i el temps consumit van ser els factors que van determinar els dos finalistes: UB i URL. Finalment, la UB va acabar imposant-se i la URL subcampiona. Els guanyadors van rebre com a premi una tauleta cadascun Note 10.1, cedides per Samsung, els primers classificats, i un smartphone Lumia 520 cadascun, els segons, cortesia de Nokia.
L’acte, patrocinat per Telefónica, Samsung i Nokia, va ser presentat per l’equip de divulgadors del programa radiofònic d’humor científic Paciència la nostra (Ràdio Sants). Simultàniament al torneig, s’ha obert un concurs en línia fins el 5 de desembre que oferirà als guanyadors diferents premis.
La Setmana de la Ciència, organitzada pel Govern i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, té lloc fins al 24 de novembre i agrupa 350 activitats de divulgació del coneixement científic i tecnològic a més de 60 municipis arreu de Catalunya (programa disponible a www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia/)