La tectònica de plaques i la deriva dels continents

08 gener 2015 | (Vídeo)jocs, Batxillerat i FP, ESO, Geologia, Infantil i Primària

Una aplicació interactiva us ensenya el moviment dels continents.

Només has de fer clic al botó de “play” i… bon viatge! Veuràs en uns segons com ha canviat la Terra en els darrers 600 milions d’anys.
També pots utilitzar la barra de navegació per anar endavant i enrere, aturar-te en una
imatge i llegir-ne la informació complementària.  Ah, i pots regular la velocitat a la qual la Terra canvia en el temps.
(Estem treballant per poder adaptar aquest joc als navegadors no compatibles amb Flash)

Només has de fer clic al botó de “play” i… bon viatge! Veuràs en uns segons com ha canviat la Terra en els darrers 600 milions d’anys. També pots utilitzar la barra de navegació per anar endavant i enrere, aturar-te en una imatge i llegir-ne la informació complementària. Ah, i pots regular la velocitat a la qual la Terra canvia en el temps. Sovint no en som gaire conscients, però la Terra ha canviat molt en el temps.
Els continents actuals són ben diferents dels que hi havia en el passat. L’interactiu que us presentem en aquesta pàgina mostra com enormes masses continentals viatgen d’un cantó a l’altre, col·lisionen, se separen… És com una dansa que té tot el planeta per escenari i que es desenvolupa al llarg de milers de milions d’anys.
En aquest interactiu us presentem “només” l’evolució geològica de la Terra dels darrers 600 milions d’anys. Però la Terra té una edat estimada d’uns 4.500 milions d’anys. Durant aquest temps s’han succeït molts esdeveniments, físics, químics, geològics i biològics. Una sèrie de canvis han afectat als organismes i continents. Durant el Precàmbric es forma una atmosfera rica en oxigen, la vida evoluciona al mar durant el Paleozoic, els dinosaures són els protagonistes del Mesozoic, donant el relleu als mamífers en el Cenozoic. La Terra té una història fascinant, descobreix-la!!!
Per veure correctament l’interactiu necessites tenir instal·lada la versió 9 o superior del plug-in de Flash. Pots descarregar-te-la aquí.