Notícies

La participació a l'activitat 'Vida al Mar' ha estat un èxit

25 abril 2008 | Notícies

Durant aquest primer any, 17 escoles participaran en les activitats d’investigació sobre el plàncton marí. Al voltant de 170 estudiants i 18 mestres des de 1r curs d’ESO fins a 2n de Batxillerat es ficaran a la pell dels científics marins a l’hora que gaudeixen de l’experiència d’anar en un vaixell equipat per fer recerca marina.

Ja han començat les primeres sortides

Els dies 26 i 27 de març es van dur a terme les primeres quatre sortides en vaixell, que continuaran al llarg dels propers mesos. Els estudiants de les escoles Jardí de Granollers, l'IES Verdaguer de Barcelona i l'Escola Povill d'Olesa de Montserrat van poder seguir les indicacions del científic que els acompanyava durant la sortida, i van recollir les mostres de plàncton del litoral barceloní. En els següents missatges coneixerem com ha estat l'experiència viscuda pels estudiants i pels professors, tant els seus aprenentatges com les seves sensacions i emocions.

Per la seva part, l'Escola Pia de Sant Antoni ha obert un interessant blog on publica informació sobre el projecte, la vida marina i l'experiència viscuda pels alumnes. Us recomanem la seva lectura !

De fet, la resposta rebuda per part de les escoles ha sobrepassat de llarg les expectatives de participació previstes per a l'activitat Vida al Mar, fins al punt que s'han exhaurit les dates disponibles per utilitzar el vaixell del Institut de Ciències del Mar de Barcelona. Una desena d'escoles (les últimes en fer la sol·licitud) hauran d'esperar el proper any 2009 per a realitzar l'activitat, i encapçalen la llista d'espera en situació preferent.