basic | Notícies

Ja tenim els guanyadors d'X(p)rimenta 2018!

07 juny 2018 | basic, Notícies

L’acte de lliurament dels guardons serà  dimecres 20 de juny al campus de la UPC de Castelldefels.
Enguany el jurat ha filat molt prim per a decidir quins són els millors vídeos presentats a X(p)rimenta 2018. És una tasca feixuga, ja que la qualitat dels vídeos és força alta.
Finalment, s’ha decidit guardonar 13 treballs repartits entre primària, secundària i cicles formatius. S’hi havien presentat 94 treballs. El premi especial any Feynman ha quedat desert.
Aquí us mostrem els vídeos premiats i guardonats enguany:
Categoria Primària
La tensió superficial – Escola IE Francesc Cambó i Batlle (Verges) – Premi Primària

 
La vida en una gota d’aigua – Escola El Verger (Garcia) – Menció

 
L’agulla que sura –  Escola Sant Joan Baptista (Barcelona) – Menció  

 
L’aigua és bona conductora de l’electricitat? -IE Francesc Cambó i Batlle (Verges) – Menció 

 
Categoria Secundària
Fluid no newtonià – Betània Patmos (Barcelona) – Premi Secundària

 
L’efecte Leidenfrost – Betània Patmos (Barcelona) – Menció 

 
La llum als globus – Betània Patmos (Barcelona) – Menció 

 
La cristal·lització – Betània Patmos (Barcelona) – Menció 

 
El fetge i l’aigua oxigenada – Escola El Cim (Vilanova i la Geltrú) – Menció 

 
Categoria Batxillerat/Cicles formatius
Ferro als cereals –  Santa Teresa de Lisieux (Barcelona) – Premi de Batxillerat

 
Força de fregament – Col·legi Canigó, Barcelona – Menció 

 
Alçar un glaçó – Institut de Camarles (Camarles) – Menció 

Enzims específics – Institut Manuel Blancafort  (la Garriga) – Menció 

 
L’acte de lliurament dels premis i de les mencions es durà a terme  dimecres dia 20 de juny, a les 11 hores, al campus del Baix Llobregat de la UPC, a la sala d’actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial (vegeu com arribar-hi). Convidem a tots els guardonats a assistir-hi!
Els premis consisteixen en estades de cap de setmana de turisme rural sostenible per al professorat, oferts per la confederació Turalcat en un dels següents allotjaments: Cal Pastor (les Garrigues, www.calpastor.cat), la Torre d’en Bofill (Bages, www.torredenbofill.com ) i Casa Roca (Pallars Jussà, www.casaroca.info). D’altra banda, els alumnes participaran a activitats ofertes per Pendulum, el MMACA i el Zoo de Barcelona. A més, els alumnes guardonats amb mencions gaudiran d’entrades gratuïtes per a visitar el Cosmocaixa i el mNACTEC.
El jurat d’aquesta edició d’X(p)rimenta ha estat format pels següents membres: Jaume Vilalta, director del programa QuèQuiCom i membre de la junta de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC); Elsa Velasco, periodista científica en Big Vang (La Vanguardia) i membre de la junta de l’ACCC; Mònica Vilalta Huguet, professora i membre de ja junta de l’ACCC; Anna May, responsable de Comunicació de l’Institut de Ciència dels Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), membre de la junta de l’ACCC i del grup de comunicació de nanociència de l’ACCC; Jordi Díaz, investigador de la UB, divulgador científic, coordinador del cicle 10alamenos9, membre de la junta de l’ACCC i del grup de comunicació de nanociència de l’ACCC.