basic | Notícies

Ja tenim els guanyadors d’X(p)rimenta 2017 !

29 maig 2017 | basic, Notícies

L’acte de lliurament dels guardons serà el dimarts 20 de juny al campus de la UPC de Castelldefels.

Mai és una tria senzilla, i aquest any tampoc ho ha estat. Però finalment el Jurat ha fet la seva elecció i ha decidit concedir 3 Premis i 9 Mencions per a guardonar els 12 millors vídeos presentats a la convocatòria X(p)rimenta 2017, a la que s’hi havien presentat 110 vídeos.
Aquí us mostrem els vídeos premiats i guardonats enguany:
Premis
Premi en la categoria de Primària: Per on viatja el so    Escola Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia (Barcelona)
Premi en la categoria d’ESO: Visualització de la veu   Escola Betània – Patmos (Barcelona)
Premi en la categoria de Batxillerat / Cicles Formatius: Ciència a l’hora del berenar (el plegament de les roques)  Col·legi Tecla Sala (l’Hospitalet de Llobregat)
Mencions de Primària
Fem un minisubmarí Escola el Verger (Garcia)
Per on viatgen les vibracions del so  Escola Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia (Barcelona)
El ball de les llenties Escola Sant Joan Baptista (Barcelona)
Mencions d’ESO
Experimenten amb una antena parabòlica Institut Joan Amigó i Callau (L’Espluga de Francolí)
Mà hidràulica Col.legi Claret (Barcelona)
Per què puja l’aigua  Escola Betània – Patmos (Barcelona)
Mencions de Batxillerat / Cicles Formatius
Ball de flames  Institut Matadepera
Tercera llei de Newton aplicada: el coet   Col·legi de Fomento Canigó (Barcelona)
Interferències de les ones (fenòmens ondulatoris) Institut Coster de la Torre (La Bisbal del Penedès)
 
L’acte de lliurament dels premis i de les mencions es durà a terme el dimarts dia 20 de juny, a les 11 hores, al campus del Baix Llobregat de la UPC, a la sala d’actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial (vegeu com arribar-hi). Tots els guardonats son convidats a assistir-hi!
El Jurat d’aquesta edició d’X(p)rimenta ha estat format pels següents membres: Anton Aubanell (matemàtic, membre fundador del Museu de les Matemàtiques de Catalunya i ex-responsable del CREAMAT).  Mariona Domènech (biòloga, membre del grup de recerca “Llenguatge i Ensenyament de les Ciències” de la UAB).  Olga Margalef (investigadora del CREAF, membre de la plataforma per a la Qualitat de l’Aire). Jordi Mazón (físic i divulgador, investigador a la UPC i professor de Secundària). Octavi Planells (periodista científic, responsable del portal BuscaCiència).  David Segarra (biòleg, coordinador de Recerca en Acció i del programa Ciència i Aula). Elsa Velasco (periodista científica a Big Vang).  Begoña Vendrell (investigadora al Institut de Ciències del Mar i professora de secundària). Jaume Vilalta (director del programa QueQuiCom). Mònica Vilalta Huguet (tresorera de l’Associació Catalana de Comunicació Científica)
Els Premis consisteixen en estades de cap de setmana de turisme rural sostenible ofertes per la confederació Turalcat (a Cal Pastor, la Torre d’en Bofill i Casa Roca) i en activitats ofertes per Pendulum (un pícnic científic al Montseny), Il.lustraciència (un taller d’il.lustració científica) i el Museu de les Matemàtiques de Catalunya.   A més, els alumnes guardonats amb Mencions gaudirán d’entrades gratuïtes per a visitar el Cosmocaixa i el mNACTEC.
3 cases
D’esquerra a dreta: imatges de Cal Pastor (la Pobla de Cèrvoles) , la Torre d’en Bofill (Cardona) i Casa Roca (Pallars Jussà). El docent responsable del grup premiat disposarà d’un val per a dues persones per a efectuar una estada de cap de setmana en una d’aquestes cases, premi ofert per Turalcat.
 
X(p)rimenta 2017 és una iniciativa organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i per l’Associació Catalana de Comunicació Científica.
X(p)rimenta 2017 compta amb el patrocini de Turalcat, i amb el suport de Pèndulum, el MMACA i Il.lustraciència, i amb la col•laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, de l’Obra Social “la Caixa”, del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya,  de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), d’Escola Valenciana i Physics!