basic | Notícies

Ja tenim els guanyadors d’X(p)rimenta 2016

07 juny 2016 | basic, Notícies

L’acte de lliurament dels guardons serà el dimecres 22 de juny a la UPC de Castelldefels.
No ha estat una decisió senzilla, ja que enguany la qualitat dels vídeos ha estat molt remarcable. I n’hi havia molts, 187  vídeos en total. Però el Jurat finalment ha fet la seva tria i ha guardonat 3  premis i 8 mencions que reconeixen els millors exponents de la bona feina feta.
Aquí us els mostrem per tal que pugueu gaudir-ne:
Premis
Premi en la categoria de Primària  Fem vent!  Escola Els Estanys (Platja d’Aro)
Premi en la categoria d’ESO  La densitat de l’aigua calenta i freda  Institut Vall de Llémena (Sant Gregori)
Premi en la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius   L’esfera ingràvida   Col·legi Canigó (Barcelona)
 
Mencions Primària
Construcció d’un Cargol d’Arquímedes  Col·legi Maria Rosa Molas (Reus)
L’aire que no es veu  Escola Sant Joan Baptista (Barcelona)
 
Mencions ESO
Demostrem l’osmosi  Col·legi Jardí (Granollers)
La llei de Faraday  Escola Cor de Maria (Olot)
L’agulla que flota  Col·legi Claret (Barcelona)
 
Mencions Batxillerat i Cicles Formatius
Efecte d’un imant sobre el filament d’una bombeta   Institut Icària (Barcelona)
Destil·lació casolana simple d’aigua salada  Col·legi Canigó (Barcelona)
Aprofitant l’espai  Escola Garbí Pere Vergés (Esplugues de Llobregat)
 
L’acte de lliurament dels premis i de les mencions es durà a terme el dimecres 22 de juny, a les 11 hores, al Campus del Baix Llobregat de la UPC, a la sala d’actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial (EETAC). Tots els guardonats són convidats a assistir-hi! L’EETAC és fàcilment accessible mitjançant la  C-31 (l’autovia de Castelldefels), l’autopista C-32 o bé el servei de Rodalies de Renfe (vegeu com arribar-hi).
L’acte de lliurament dels guardons tindrà una durada de poc més d’una hora. A continuació, es realitzarà una visita guiada a les instal•lacions de l’EETAC. Per motius d’aforament, podrem comptar amb els professors i alumnes integrants dels grups guanyadors i els qui han obtingut menció i, com a màxim, dos familiars per grup guanyador/mencionat.
El Jurat d’aquesta edició d’X(p)rimenta està format pels següents professionals de la divulgació i la comunicació de la ciència: Marcel Costa (biòleg, professor del Institut Obert de Catalunya), Carles Díaz (realitzador audiovisual), Dani Jiménez (físic i divulgador científic),  Olga Margalef (investigadora del CREAF i vocal de l’ACCC) , Jordi Mazón (físic a la UPC i professor de Secundària),  Octavi Planells (responsable de Buscaciència i vocal de l’ACCC), Núria Roca (professora d’Edafologia a la Universitat de Barcelona),  David Segarra (biòleg, responsable del programa ‘Ciència i Aula’ a l’FCRi), Raül Toran (comunicador científic, vicepresident de l’ACCC) i Jaume Vilalta (director del programa Quèquicom). El Jurat ha estat coordinat per David Segarra i Mònica Vilalta Huguet.
X(p)rimenta 2016 és una iniciativa organitzada conjuntament per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC),  amb el patrocini dels Vilars Rurals del grup SERHS.  X(p)rimenta 2016 compta amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya,  Obra Social “la Caixa”, l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), el Museu  de la Ciència i de la Tècnica de CatalunyaEscola Valenciana i Physics.