Notícies

Ja tenim els guanyadors del projecte Poca verdura i massa refrescs?

08 juny 2010 | Notícies

Els centres educatius Institut de Constantí, IES Giola, IES Vicente Ferrer Escrivà, IES Sa Palomera, CEIP Josep Barceló i Acadèmia Igualada són les sis escoles guanyadores del concurs de propostes per a millorar els hàbits alimentaris organitzat per Recerca en Acció i Fundació Alícia.

El projecte Poca verdura i massa refrescs? ha arribat a la seva fi. Han estat gairebé dos mesos en els que, arran dels resultats obtinguts en un estudi sobre els hàbits alimentaris d’uns 1.400 nens i nenes i adolescents catalans, s’han explicat les virtuts dels principals aliments, s’han desfet alguns tòpics, i, en general, s’ha parlat sobre com podem millorar las nostra alimentació.

Un cop analitzada l’alimentació, ha arribat l’hora de donar a conèixer els guanyadors del concurs de propostes per a millorar els hàbits alimentaris. Els centres educatius que varen participar en l’estudi -en total 31- varen rebre un informe en el que es valoraven els hàbits alimentaris dels alumnes participants. A partir d’aquests resultats, les escoles tenien l’opció de treballar la problemàtica a classe i de fer-nos arribar una sèrie de propostes en les que s’expliqués com millorar els hàbits alimentaris.

13 són els centres que finalment ens varen fer arribar les seves propostes a temps per a entrar en el concurs. Com s’explica en el missatge Unes propostes molt didàctiques, el nivell dels projectes presentats va ser molt elevat però només hi podien haver sis guanyadors i aquests són els següents: Institut de Constantí (3r ESO), IES Giola (3r ESO), IES Vicente Ferrer Escrivà (4t ESO), IES Sa Palomera (1r BATXILLERAT), CEIP Josep Barceló (5è primària) i Acadèmia Igualada (1r BATXILLERAT). Per a saber més sobre els projectes guanyadors podeu llegir el missatge Treballar l’alimentació a classe té premi!

El premi per a les tres primeres escoles consisteix en la realització d’un taller gratuït a la seu de la Fundació Alícia, entitat coautora del projecte conjuntament amb Recerca en Acció. Per a les tres restants, el premi és un lot de llibres, en el qual s’hi inclouen les següents obres: Lèxic científic gastronòmic, La cuina catalana medieval, un festí per als sentits i Prevención de la anorexia y la bulimia