basic | Notícies

Investiguem la matèria: nou llibre per Primària, disponible en línia

10 octubre 2016 | basic, Notícies

Una nova publicació presenta continguts, orientacions didàctiques i propostes d’experimentació per a treballar la matèria al cicle Mitjà i Superior de Primària.
La versió en pdf del llibre es pot descarregar  aquí: investiguem_la_materia
 
La publicació és un recull dels continguts i metodologies que es van treballar en el programa Petits Talents Científics corresponents al curs 2015 – 2016.
El llibre presenta com es pot explicar als alumnes què és i com es comporta la materia des del punt de vista del model de partícules, tant si parlem de sòlids com de líquids o gasos. També analitza quines són les idees dels nens i de les nenes sobre l’estructura de la materia, i aporta metodologies, idees i propostes sobre com es pot investigar l’estructura de la materia a Primària.
La publicació presenta una dotzena d’experiments senzills, fàcils de reproduir a l’aula i que no requereixen d’instrumental complicat. De cada experiment s’explica clarament no només com dur-lo a terme, sinó les idees científiques implicades, les idees dels infants i com mobilitzar-les, i les orientacions didàctiques per orientar l’observació i l’explicació.
Tot plegat, el llibre vol ser un referent amb l’objectiu de guiar als mestres a l’hora enfocar el treball experimental a clase sobre un tema, la matèria, que és un dels temes nuclears, essencials,  de l’àmbit científic a Primària.
Petits Talents Científics és una iniciativa organitzada conjuntament per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i l’Obra Social ‘la Caixa’.
 
 
diapo1