ICIQ Virtual lab: experiments de química en família i a la classe

14 desembre 2017 | Infantil i Primària, Material didàctic, Química

El prestigiós Institut Català d’Investigació Química, amb seu a Tarragona, ha desenvolupat el  ICIQ Virtual Lab.  Es tracta d’una proposta de divulgació que presenta nombrosos recursos pràctics per experimentar la química a casa i a l’escola.
La secció Química en família conté experiments pensats per fer a casa, amb materials a l’abast de tothom, per a nens i nenes de sis a 12 anys, que tenen per objectiu «revelar als més petits una realitat invisible: que la química és a tot arreu i, per tant, que el món és química». I és que la millor manera d’aproximar la ciència als més petits és experimentant. El procés de preparar un experiment, observar-ne i analitzar-ne el resultat és un interessant punt de partida per fer ciència.
A  la secció Del laboratori a classe s’ofereixen tallers especialitzats per a estudiants de batxillerat i professorat. Hi ha diverses propostes: des de la síntesi de productes farmacèutics a l’experimentació amb els productes de neteja que tenim a casa o amb els aliments. També s’ofereix una selecció d’Experiments a disposició del professorat i dels alumnes: es tracta d’experiments que mostren diferents tipus de reaccions químiques que es poden treballar a l’aula i que il:lustren diferents continguts: catalització, reaccions àcid – base, redox….
 
QuimFamil1