basic | Notícies

Cursos d'estiu: “Experimentació”, “Matemàgia”, “Eines digitals” i “Programació”

12 maig 2016 | basic, Notícies

Un any més, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació  (FCRi) organitza al juliol diversos cursos d’estiu,  gratuïts i reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Els cursos tindran lloc a Castelldefels, Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida, Tarragona, Terrassa i Vic.
Enguany es faran quatre tipus de cursos:
– Curs L’experimentació en les classes de ciències, el qual se celebrarà a 6 localitats diferents: Castelldefels, Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic. El curs s’adreça a docents d’ESO.   Si bé són similars, hi ha algunes particularitats temàtiques  (consulteu-ne els programes de cada localitat).
– Curs La Matemàgia, una eina fascinant per ensenyar matemàtiques i ciències, que es farà a Barcelona i s’adreça a docents d’ESO i de Batxillerat.
– Curs Programació bàsica aplicada a experiències educatives, que es farà a Terrassa i s’adreça a docents d’ESO i de Batxillerat. Atesa l’alta demanda detectada l’any passat, enguany en fem dues edicions consecutives. Es tracta de dos cursos idèntics.
– Curs Eines digitals per a l’ensenyament i l’aprenentatge de les ciències, que es farà a Bellaterra (al campus de la UAB) i s’adreça a docents d’ESO i de Batxillerat. Enguany es fa aquest curs per primera vegada.
 
Els cursos plantegen una aproximació eminentment aplicada: els assistents coneixeran de primera mà com dur a terme  un conjunt de propostes pràctiques realitzables, prioritàriament, amb materials i tècniques a l’abast,  i relacionades amb els continguts curriculars de secundària.  També es reflexionarà sobre diversos  aspectes metodològics.  L’objectiu final és ajudar els docents a fer més atractius, participatius i experimentals els continguts CTM (Ciències, Tecnologia i Matemàtiques)  propis de la secundària.
Els cursos compten amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, i a banda de l’ FCRi, estan coorganitzats pel Departament d’Ensenyament, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona,  la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la  Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
A qui s’adreça: la inscripció s’adreça a professorat en actiu de qualsevol centre docent de Catalunya. Places limitades. Les inscripcions es validaran per rigorós ordre d’inscripció.
La inscripció comença el 15 de maig i s’acaba el 22 de juny. Els resultats de la inscripció es poden consultar a partir del 27 de juny a la pàgina http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/la-meva-formacio/les-meves-activitats/

Programes  i inscripcions
–  L’experimentació en les classes de ciències
Curs a Castelldefels (dies 4,5,6 i 7 de juliol de 2016)  – vegeu programa –  Inscripció tancada
Curs a Barcelona (dies 4,5,6 i 7 de juliol de 2016) –  vegeu programaPlaces exhaurides
Curs a Girona (dies 4,5,6 i 7 de juliol de 2016) –  vegeu programaPlaces exhaurides
Curs a Lleida  (dies 4,5,6 i 7 de juliol de 2016) –  vegeu programa – Inscripció tancada
Curs a Tarragona (dies 4,5,6 i 7 de juliol de 2016) – vegeu programa –   Places exhaurides
Curs a Vic  (dies 1, 4, 6 i 7 de juliol de 2016  ) –  vegeu programa – Inscripció tancada
 
– La Matemàgia, una eina fascinant per ensenyar matemàtiques i ciències
Curs a Barcelona (dies 4,5,6 i 7 de juliol de 2016 ) – vegeu programaPlaces exhaurides

 
– Programació bàsica aplicada a experiències educatives
Primer Curs  a Terrassa (dies 5, 6, 7 i 8 de juliol de 2016) – vegeu programaPlaces exhaurides
Segon Curs  a Terrassa (dies 11, 12, 13 i 14 de juliol de 2016 ) –  vegeu programaPlaces exhaurides
 
– Eines digitals per a l’ensenyament i aprenentatge de les ciències
Curs a Bellaterra (dies 4,5,6 i 7 de juliol de 2016 ) – vegeu programa – Places exhaurides
 
 
banner_peu_2016_ca