Notícies

“Experimentació a l’aula” i “Matemàgia i didàctica de les matemàtiques”: cursos d’estiu per a docents de secundària

28 maig 2014 | Notícies

Un any més, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació  (FCRi) organitza al juliol un seguit de cursos d’estiu,  gratuïts i reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 
Es faran dos tipus de cursos : en primer lloc L’experimentació en les classes de ciències, el qual se celebrarà a 5 localitats diferents (Barcelona-Castelldefels, Girona, Lleida, Tarragona i Vic)  i s’adreça a docents d’ESO; i en  segon lloc Didàctica de les matemàtiques i matemàgia que es farà a Barcelona i Girona i s’adreça a docents d’ESO i de Batxillerat.
Els cursos compten amb el suport de l’Obra Social ‘la Caixa’, i a banda de la FCRi estan co-organitzats pel Departament d’Ensenyament, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la  Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, i la Universitat de Vic.
Els cursos plantegen una aproximació eminentment pràctica: els assistents coneixeran de primera mà com dur a terme  un conjunt de propostes experimentals (i de jocs en el cas de les matemàtiques)  realitzables amb materials i tècniques a l’abast i relacionades amb els continguts curriculars de secundària.  També es reflexionarà sobre diversos  aspectes metodològics.  L’objectiu final és ajudar els docents a fer més atractius, participatius i experimentals  els continguts CTM (Ciències, Tecnologia i Matemàtiques)  propis de la secundària.
A qui s’adreça: La inscripció s’adreça a professorat en actiu de qualsevol centre docent de Catalunya. Places limitades. Les inscripcions es validaran per rigorós ordre d’inscripció.
Programes  i inscripcions
–  L’experimentació en les classes de ciències
Curs de Castelldefels ( dies 1, 2, 3 i 4 de juliol)  – vegeu programa i feu la inscripció
Curs de Girona ( dies 7,8,9,10 de juliol ) – vegeu programa i feu la inscripció
Curs de Lleida  ( dies 1, 2, 3 i 4 de juliol ) – vegeu programa i feu  la inscripció
Curs de Tarragona ( dies 1, 2, 3 i 4 de juliol) –  vegeu programa i feu la inscripció
Curs de Vic  (dies 1, 2, 3 i 4 de juliol) – vegeu programa i feu inscripció
–  Didàctica de les Matemàtiques i matemàgia
Barcelona (dies 7,8 i 9 de juliol) – vegeu programa i feu la inscripció
Girona (dies 9, 10 i 11 de juliol) – vegeu programa i feu la inscripció
 
banner_Web_bo