Notícies

Els experiments de física en un entorn quotidià, primera xerrada OPEN STEAM de 2019

17 gener 2019 | Notícies

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) organitza el proper dia 24 de gener, a les 18.00 h,  la xerrada OPEN STEAM “Experiments de física en un entorn quotidià”. Per tal d’assistir-hi, només cal emplenar el formulari que trobareu a l’enllaç següent: Inscripció.
El propòsit d’aquesta xerrada, adreçada als professors de secundària, és mostrar d’una forma pràctica que és possible fer experiències de física (qualitatives i quantitatives) tot usant materials i dispositius d’ús quotidià, que podem trobar fàcilment al nostre abast.
Rafael García Molina, catedràtic de Física Aplicada a la Universitat de Múrcia i editor adjunt de la Revista Eureka sobre enseñanza y divulgación de las ciencias, hi presentarà una selecció d’aquests experiments, els quals, a més del seu caràcter formatiu, també serveixen per a captar la curiositat i l’interès de l’alumnat per la física. A més de la seva aplicació en l’àmbit docent, algunes d’aquestes activitats són ideals per a fires i festes científiques, ja que ofereixen al públic la possibilitat de tenir una experiència gratificant… amb la física!
Aquesta xerrada és complementària a la conferència Física a tot arreu, fins i tot a l’òpera, que el mateix autor oferirà dimecres 23 de gener a les 19 hores a l’IEC. Vegeu-ne aquí la informació.