El Parc de les coves prehistòriques de Serinyà

03 juny 2010 | Turisme científic

Un paratge únic que ens mostra com vivien els nostres avantpassats

Vols saber com vivien els caçadors recol·lectors de la prehistòria? Per això no cal anar molt lluny ni tampoc viatjar en el temps. A Serinyà (Pla de l’Estany) es conserva un dels millors jaciments d’Europa Occidental per a conèixer el pas de l’home de Neardental a l’home modern. Es tracta d‘un conjunt únic a la Mediterrània.
El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà ens apropa a l’escenari on vivien els caçadors recol·lectors de la prehistòria. Les coves van ser habitades des de principis del paleolític inferior -fa uns 200.000 anys- i fins a l’edat dels metalls -fa uns 3.000 anys.
Les tres coves que constitueixen el nucli del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà són la cova de Mollet, que té l’ocupació més antiga; la de l’Arbreda i la del Reclau Viver.
És aconsellable que completeu aquesta visita amb la del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, lloc on podreu observar una bona mostra dels objectes prehistòrics que procedeixen de les coves de Serinyà.
Més informació a: http://www.plaestany.cat/Lesàrees/Culturaieducació/ParcdelesCovesprehistòriquesdeSerinyà/tabid/61/Default.aspx