El museu Darder de Banyoles

06 maig 2010 | Turisme científic

Una mirada al passat, al present i al futur de les ciències naturals

Famós per haver albergat durant anys el conegut com “el negre de Banyoles” -un home de l’ètnia boiximana dissecat-, el museu Darder centra ara la seva col·lecció en l’Estany de Banyoles i en les ciències naturals. El museu és un dels més antics de les comarques gironines però alhora un dels més moderns ja que va ser reinaugurat el 2007 després d’un profund procés de transformació.

El museu integra dues exposicions diferenciades: la col·lecció Darder i l’Espai d’Interpretació de l’Estany. En la primera s’exposen animals dissecats i objectes relacionats amb la taxidèrmia. També hi ha una part dedicada a la figura del fundador, Francesc Darder (Barcelona, 1851-1918), veterinari, taxidermista, i primer director del Parc Zoològic de Barcelona. En aquest mateix espai es dóna als visitants una maleta plena d’endevinalles, jocs i curiositats perquè tant pares com nens passin una estona entretinguda.

A l’Espai Estany, l’aigua marca el recorregut de la visita. Es pot seguir el camí de l’aigua des que cau en forma de pluja a l’Alta Garrotxa fins que arriba a l’estany i els estanyols de la comarca.

Més informació: www.museusdebanyoles.cat