El Centre Interactiu del Peix

01 juliol 2010 | Arts i Humanitats, Turisme científic

El primer espai museogràfic a Espanya especialitzat en el peix comercial amb una vocació educativa i divulgativa

Saps quin és el procés que segueixen el peix i el marisc des que es pesquen al mar fins que arriben a la taula de les llars i restaurants? El Centre Interactiu del Peix (CIP) és un espai museogràfic interactiu on, a través de la potenciació dels sentits i de jocs, es recorren set escenaris sobre la cadena de comercialització del peix (des de què es pesquen fins que arriben a casa). El recorregut té com a guia un simpàtic cranc.

El centre, que va ser inaugurat a mitjans de juny del 2010, està ubicat al propi Mercat Central del Peix de Mercabarna, en un espai diàfan de 220 metres quadrats. El seu objectiu és apropar el món dels productes pesquers al públic en general i promoure un major coneixement dels productes de la pesca i de tot allò que afecta a aquest món. Alhora, vol incidir en el canvi d’hàbits de consum i compra dels visitants perquè incorporin el peix a les seves dietes a través de la campanya Creix amb el Peix.

La iniciativa és pionera a Espanya i el CIP de Mercabarna servirà de model per a la futura xarxa de Centres Interactius del Peix en diferents ciutats espanyoles.

La visita és gratuita però cal reservar primer o bé via e-mail (info@centreinteractiudelpeix.org) o bé trucant de dimarts a dissabte de 9h. a 13h. al 935 56 76 76 o al 933 36 37 11.

Més informació: www.centreinteractiudelpeix.org