basic | Notícies

El biòleg i artista americà Brandon Ballengée presenta els seus projectes híbrids entre art i ciència

29 setembre 2017 | basic, Notícies

Investigador de la Universitat de Louisiana, Brandon Ballengée ha desenvolupat diversos projectes de ciència ciutadana on, a banda de la participació de la gent, hi afegeix una dimensió insòlita: la creació artística.  Així, per exemple, les recollides d’amfibis i d’altres animals aquàtics que organitza a les lleres dels rius donen lloc no només a sessions d’observació i classificació d’organismes, sinó també a un treball creatiu on les granotes originen suggerents imatges que poden acabar a les parets dels centres artístics.
Accediu aquí al seu power point Combined Steam Art/Science Practices to Engage Students into Ecological Science
2014 Digital C prints on handmade Japanese Rice Paper in an edition of 13. 18 by 24 inches each.
El dimecres 28 de setembre Brandon Ballengée va presentar el seu treball en el marc de la xerrada “ Combined STEAM Art/Science Practices to Engage Students into Ecological Science“ que va tenir lloc a la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, en una sessió organitzada conjuntament amb el consulat general dels Estats Units a Barcelona.
Al llarg de la seva intervenció, aquest expert va parlar dels seus treballs sobre les poblacions d’amfibis amb deformitats, o els estudis envers les poblacions de peixos que van resultar impactades pel vessament de petroli del Golf de Mèxic de l’any 2010. En aquests casos, Ballengée aconsegueix mobilitzar la participació de la ciutadania en la recollida de dades. Però a més hi afegeix la dimensió artística. En la seva imaginació, Ballengée  crea imatges inquietants, o poètiques, dels espècimens recol.lectats.  Tot plegat són altres maneres de motivar les persones envers la ciència en general i els estudis ambientals en particular.
Per Ballengée, l’art i la ciència es poden combinar molt bé entre si en el marc de projectes adreçats als estudiants de les escoles per tal de  desvetllar el seu interès envers la ciència i la recerca.
Brandon
Brandon Ballengée en un moment de la seva intervenció a la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació